Juf Joanne: Review van De Beweegpot

Juf Joanne: Review van De Beweegpot

De beweegpot is een pot vol kaartjes om als tussendoortje te gebruiken. In de (glazen) pot zitten 56 kaarten met korte spellen. Ik kwam dit toffe concept tegen op Instagram en hoe leuk dat ik een pot mocht ontvangen om uit te proberen!

 

Energizers

Elke leerkracht heeft wel een aantal energizers in zijn repertoire om in te zetten op de momenten dat de aandacht in de klas dreigt te verslappen. Als je net zo bent als ik, dan is je repertoire wellicht wat beperkt en moet je altijd goed nadenken. Dat is een van de redenen dat ik fan ben van het inzetten van coöperatieve werkvormen. Door coöperatieve werkvormen in te zetten, voorkom ik die energiedop bij mijzelf en mijn leerlingen. De beweegpot helpt jou als leerkracht om snel een toffe energizer in te zetten op de momenten dat jouw leerlingen weer even wat energie kunnen gebruiken. Buiten op schoolplein Naast de opdrachten uit de beweegpot voor in de klas, zijn er ook heel veel opdrachten die je lekker buiten op het schoolplein kunt inzetten of aan het eind van je gymles. Zo zit de activiteit “moordenaar” in de beweegpot. Deze activiteit gebruik ik elk jaar wel een aantal keren van groep 5 tot en met 8 als afsluiting van de gymles. Een mooie activiteit om de leerlingen weer wat rustiger te krijgen en zo de overgang naar de kleedkamer en daarna je klaslokaal soepel te laten verlopen.

De Beweegpot

Zoals ik aan het begin dus al schreef, zitten er 56 kaartjes in met daarop korte spellen. De spellen variëren van een mini dramales tot een levend memory spel. Alle spellen zijn makkelijk te organiseren. De uitleg staat duidelijk op de kaarten en bij een aantal spellen staan er ook nog variaties op beschreven. Hierin zit ook de kracht van de beweegpot. Je kunt ervoor kiezen om elke keer een leerling een kaart te laten kiezen of je kiest zelf een kaart. Een ding is zeker! Succes gegarandeerd met deze toffe pot in je klas. Een aanrader dus! Enige minpuntje (vind ik) dat het een glazen pot is, mijn voorkeur heeft toch een plastic pot. Minder kans op scherven. Met de beweegpot gaan mijn leerlingen en ik in ieder geval veel plezier beleven in de klas en buiten op het schoolplein!Winactie

Benieuwd naar meer leuke blogs van Juf Joanne? Neem dan een kijkje op haar website.